01
Oct

Druga domaća pobjeda

. Posted in Novosti

Igrati unaprijed "dobivene" utakmice nije lako. Želja za što boljim ulaskom u natjecanje, popravkom dojma nakon poraza u Ljubljani djelovala je kao dodatno opterećenje hokejašima Mladosti. Bleđani su se pokazali kao mlada, brza momčad koja je kažnjavala svako opuštanje. Mladostaši su svejedno preskočili sve prepreke i rezultatom 6:3 upisali nova tri boda.

KHL Mladost vs HDD Bled0003

KHL Mladost - HDD Bled 6:3 (1:0, 3:1, 2:2)

Zagreb, Dom sportova
Gledatelja 150
Suci: Beganović, Saković, Grozaj

Strijelci:

1:0 MLA Novak (Čunko T.) 9' SH1
1:1 BLE Mauko (Pogodin-Aleksejev, Jakopič) 22'
2:1 MLA Kučera (Smerdelj M., Čunko T.) 26'
3:1 MLA Šulevski (Trstenjak, Novak) 30'
4:1 MLA Jakovac (Smerdelj M., Ljubić) 38'
5:1 MLA Čunko T. (Novak) 45' SH1
5:2 BLE Terlikar (Pogodin-Aleksejev, Brgant) 46' PP1
5:3 BLE Razinger (Pogačnik) 48'
6:3 MLA Čunko M. (Mirić, Sertić)

Udarci na gol:
Mladost 30
Bled 24

Isključenja:
Mladost 10 min
Bled 8 min

Mladost: Gašparovič, Krpes - Ljubić, Tadić, Jakovac, Smerdelj M., Božić H. - Strapatý, Trstenjak, Kučera, Novak, Čunko T. - Šulevski, Sertić, Čunko M., Grahovar, Lovrenčić - Ivšac, Lončarević, Mirić, Oreščanin, Franjković. Trener: Strapatý

Bled: Bećirbegović, Kaimel M. - Brgant, Mali, Ješe, Terlikar, Kaimel K. - Božič, Stan, Pogodin-Aleksejev, Jakopič, Mauko - Razinger, Markelj, Pogačnik, Burazin Te., Grah. Trener: Hiti


Za razliku od susjeda iz Jesenica, Bleđani su gostovanje u Zagrebu počeli s više ambicija uputivši nekoliko udaraca prema vratima Mladosti. Gostujući zamah stao je isključenjem Graha, pa se akcija preselila ispred vrata Bećirbegovića. Bled se uspješno obranio, a poslije prekršaja Šulevskog u 9. minuti, dobio je i priliku za vodstvo.

Do vodstva je i došlo, ali onog domaćeg. Pločica se u trećini gostiju odbila od ograde u neočekivanom smjeru i došla do Tomislava Čunka na desnoj strani. Čunko smjesta upošljava Novaka pred golom koji rutinski pogađa nebranjenu mrežu. "Mamuti" su uspješno izdržali cijelu kaznu, no Bleđani su nastavili s aktivnom igrom nastojeći spriječiti još koji pogodak u vlastitoj mreži.

Prilika za pogodak bilo je na obje strane, a obrani Mladosti puno je problema zadavao brzonogi Klemen Kaimel kojeg je bilo po cijelom ledu. Na odmor se otišlo s minimalnom prednosti za "crne". Nastavak utakmice počinje pritiskom na vrata domaćih. Već u prvoj minuti Tadić je pokrivanjem pločice skrivio kazneni udarac kojeg je neuspješno izveo Ješe.

Radost domaćih navijača nije dugo trajala jer je već u idućoj minuti Bled izjednačio. Mladi Rus Pogodin-Aleksejev odlično je uposlio Mauka koji je izbjegao pažnji obrane Mladosti i u samostalnom prodoru savladao Gašparoviča.

Zagrepčani su već protiv mladih Jesenica pokazali da znaju brzo i učinkovito reagirati na protivnički pogodak. Bećirbegović se u nekoliko sljedećih minuta našao pod svom silinom naleta "mamuta". Nekoliko udaraca je zaustavio, ali bio je nemoćan kada je u 26. minuti Smerdelj iza gola dao povratnu pločicu u sredinu odakle ju je udarcem iz prve u gol pospremio Kučera.

Šulevski je u 28. minuti zaradio drugo isključenje, ali ispostavilo se da je samo uzeo predah potreban za postizanje pogotka. Desetak sekundi poslije povratka na led Mladost povisuje vodstvo na 3:1. Kompletna postava na ledu otklizala je u protunapad, pločica je išla od igrača do igrača i nitko nije uspio zapucati osim Šulevskog koji se radije priključio napadu nego pošao na klupu. Udarcem iz neposredne blizine vratar Bleda bio je primoran i po treći put vaditi pak iz mreže.

Tri minute prije kraja trećine Mladost postiže i četvrti pogodak. Po desnoj strani prošao je Smerdelj i uočio Jakovca u sredini. Uslijedilo je precizno dodavanje koje Jakovac udarcem pod prečku pretvara u gol. Tri pogotka prednosti obećavalo je mirnu završnicu za novu pobjedu.

U četvrtoj minuti posljednje trećine domaći zarađuju dvije minute zbog viška igrača na ledu. Ni dvadeset sekundi kasnije, Tomislav Čunko postiže drugi pogodak Mladosti s igračem manje. Napadač domaćih prošao je uz ogradu po lijevoj strani prema plavoj liniji, a onda skrenuo u sredinu i iz okreta lansirao projektil pod prečku.

Pogodak Čunka "otvorio je pipu" na obje strane obzirom da smo u sljedećih nekoliko minuta vidjeli još tri gola. Tijekom iste kazne, Bleđani su odmah uzvratili. Pogodin-Aleksejev je s lijeve strane ubacio pred gol gdje je već čekao iskusni Terlikar i bez problema pogodio mrežu. Dvije minute kasnije, Razinger s plave linije ubacuje pločicu pred gol odakle se odbila od Ljubića i prevarila Gašparoviča.

Da ne bi dvoboj otišao u neizvjesnost pobrinuo se Mario Čunko. Mirić se našao na desnoj strani i uputio povratnu pločicu za mlađeg Čunka koji po isprobanom receptu udarcem iz prve pogađa mrežu i osigurava mladostašima bodove.

U srijedu mladostaše čeka teško gostovanje u Mariboru, a svojim navijačima "mamuti" će se ponovo predstaviti u subotu kada u Dom sportova dolazi ljubljanska Slavija.

RBA

 

limes plus gray