23
Sep

Forza Mladost!

. Posted in Novosti

Mamut2Došao je i taj dan. Trenutak za kojeg su se igrači, uprava i prijatelji kluba pripremali cijelo ljeto. Za Mladost počinje Slohokej liga, ispit kojeg mladostaši polažu ne samo za sebe, nego i za hrvatski hokej. Na led zagrebačkog Doma sportova, na dvoboj s "mamutima" isklizat će momčad mladih Jesenica.

 

Mlade Jesenice ili kako ih stariji ljubitelji hokeja pamte, Kranjska Gora, su druga ili mlada momčad profesionalnog kluba Acroni Jesenice. Premda su dva kluba formalno odvojena, mali Jeseničani koji počinju trenirati hokej prolazeći kroz razne dobne kategorije mladih Jesenica, maštaju kako će jednog dana obući dres prve momčadi i zaigrati pred punom Podmežaklom u "vječitom derbiju" protiv Olimpije. Među poznatim igračima koji su prve seniorske utakmice igrali u mladim Jesenicama su i Anže Kopitar, David i Marcel Rodman, Rok Tičar, Robert Sabolič, Žiga Jeglič i mnogi drugi.

Mladost se u posljednjih nekoliko godina igranja u zajedničkim ligama sa Slovencima više puta sučelila mladim "železarima". Bilo je poraza, ali i pobjeda. Posebno se pamti susret od prije pet godina kada su "žuti" slavili pobjedu od 5:3 protiv sastava u kojem se nalazilo 11 budućih "ebelovaca". U tom dvoboju posebno se, s tri pogotka, istaknuo Miro Smerdelj kojeg ćemo i večeras gledati u dresu s brojem 9.

Posljednju pobjedu protiv večerašnjih protivnika Mladost je zabilježila u Jesenicama prije tri godine. Tada još svježi prvaci Hrvatske svladali su Jeseničane rezultatom 4:2. Iz tog sastava danas u Acroni Jesenicama igraju četvorica igrača, a u EBEL-u su nastupili i Robert Sabolič, Gašper Sušanj i Sašo Rajsar. Većina mladostaša koji su sudjelovali u ovoj pobjedi igrat će i danas.

Momčad Mladosti kombinacija je sadašnjih i nekadašnjih reprezentativaca, standardnih klupskih igrača, talentiranih juniora i kao šećer na kraju, dvojice slovačkih internacionalaca koji će momčadi dati dodatnu vrijednost. Novi trener, Peter Strapatý, još uvijek je aktivni igrač koji će iskustvo stečeno u Slovačkoj, Austriji, Francuskoj i Italiji prenijeti u Hrvatsku.

Jeseničani dolaze u Zagreb s dva boda osvojena u Kranju gdje su boljim izvođenjem kaznenih udaraca priredili neugodno iznenađenje domaćem Triglavu. Bodovi protiv Jeseničana bili bi sjajan uvod u novu sezonu i prikladna nagrada svima koji su uložili znatan trud da do ove utakmice uopće i dođe.

Za navijače i članove kluba, za ljubitelje hrvatskog hokeja, posebne pozivnice i ne treba. Budimo u 18 sati na tribinama na kojima smo, gledajući hokej, doživjeli tolike ugodne trenutke i navijajmo za naše dečke.

RBA

 

limes plus gray