21
Mar

Na dobrom putu

. Posted in Novosti

Tekst je u potpunosti preuzet sa Hrvatskog hokejaškog portala. Napisao/la Aleksandar

Teško, ali uspješno gostovanje na Bledu imala je Mladost u polufinalu doigravanja mlađih kadeta u Internacionalnoj hokejaškoj ligi. Prva ekipa HKMK Bleda u doigravanju nastupa bitno jača nego u redovnom dijelu natjecanja obzirom da su u A ekipi okupili najbolje igrače iz obje ekipe. Iako su ih bledski "labudovi" bitno natpucali "mamuti" su bili efikasni u napadu i došli do vrijedne pobjede koja je mogla biti i uvjerljiviija od konačnih 7:5.

Mladost je bolje krenula u utakmicu i povela u trećoj minuti golom Roka Goršića. Bled se ubrzo konsolidirao i do kraja trećine preokreće rezultat na 2:1. Mreže su nakon toga mirovale desetak minuta, a onda Bruno Idžan vraća rezultatsku ravnotežu. "Labudovi" ubrzo dolaze u novo vodstvo, no ono nije potrajalo. Bruno Idžan prvo zabija za novo izjednačenje, a do kraja trećine i za novo vodstvo "mamuta".

 

Treću trećinu Mladost je pokazala svoju snagu i otišla na četiri razlike. Patrik Šmejkal povisio je na 5:3, a nakon toga Idžan i Goršić potižu još po jedan gol. Četiri gola razlike tri minute do kraja trebala je biti riješena utakmmica, no sudački dvojac odlučio je domaćinima ostaviti priliku za uzvrat. Uz prethodno nepriznat regularan gol Mladosti u preostale tri minute zažmirili su na sve nepravilnosti i takoreći omogućili Bledu postizanje dva pogotka i povratak u utakmicu. Bilo kako bilo, pobjeda je ipak pripala "mamutima" pa je prednost s kojom ulaze u uzvratnu utakmicu dobar put prema finalu. Uzvrat se igra u četvrtak, 22. ožujka na Velesajmu.    

     
        Bled, Dvorana Bled, 15.ožujak 2018
        IHL utakmica broj 203, gledatelja -
        Suci: Pagon, Mrak

        HKMK BLED A U12 - KHL MLADOST U12    5:7 (2:1,1:3,2:3)

        Bled A: T.Sodja Zalokar, Zupan Urh - Berc, Berra, Bogdanovski, Filipič Džafič, Goličić, Gomboc, Groznik, Gruškovnjak, T. Konobelj, Kuralt, V.Medič, Oštir, Rozman, Sitar, G.Sodja Zalokar, Titov, Zor. Treneri: Burazin
        Mladost: Penzer, Stojanović - Buljeta, F.Debeljak, Goršić, B.Idžan, M.Idžan, Mandušić, Marojević, Najdanović, Šarčević, Šimunković, Šmejkal, Štefanac, Tukulj, Varga, Zdilar. Trener: Janjatović
   

        Strijelci:
        0:1 MLA Goršić (B.Idžan) 3'
        1:1 BLE Oštir (Berc, Titov) 5'
        2:1 BLE Goličič (Bogdanovski) 12'
        2:2 MLA B.Idžan (Goršić) 22'
        3:2 BLE Kuralt (G.Sodja Zalokar, Gomboc) 23'
        3:3 MLA B.Idžan (Štefanac) 24'
        3:4 MLA B.Idžan 30'
        3:5 MLA Šmejkal (Goršić) 34'
        3:6 MLA B.Idžan (Šimunković) 39'
        3:7 MLA Goršić (B.Idžan) 42' PP1
        4:7 BLE Goličič (Kuralt, Gomboc) 43'
        5:7 BLE G.Sodja Zalokar (Gomboc, Kuralt) 45'

        Udarci na gol
        Bled A 35
        Mladost 15

      
        Isključenja
        Bled A 8 min
        Mladost 6 min

RBA

 

limes plus gray