17
Sep

Dvije trećine ravnopravno

. Posted in Novosti

U okviru priprema za nastup u Slohokej ligi hokejaši Mladosti ugostili su u ledenoj dvorani Doma sportova momčad Maribora. "Lisjaki" su i u drugoj međusobnoj pripremnoj utakmici bili uspješniji svladavši domaće rezultatom 6:3 (3:0, 1:1, 2:2).

KHL Mladost vs Lisjak 0002

KHL Mladost - HDK Maribor 3:6 (0:3, 1:1, 2:2)

Zagreb, Dom sportova
Gledatelja: 100
Suci: Krčelić, Beganović, Saković i Belić

Strijelci:

0:1 MAR Rakanovič (Kadič, Žemva) 2'
0:2 MAR Zupanc (Miljuš, Sušanj) 8'
0:3 MAR Sušanj (Ferlež, Kadič) 10' PP1
0:4 MAR Kovačič (Kadič) 28'
1:4 MLA Ljubić (Kučera, Smerdelj M.) 37'
2:4 MLA Čunko T. (Novak, Strapatý) 45' PP1
2:5 MAR Sotlar (Ferlež, Miljuš) 51'
3:5 MLA Strapatý (Čunko T.) 56'
3:6 MAR Rakanovič (Žemva, Kovačič) 57'

Udarci na gol:
Mladost 23
Maribor 33

Isključenja:
Mladost 16 min
Maribor 18 min

Mladost: Gašparovič, Krpes - Ljubić, Tadić, Kučera, Čunko T., Novak - Strapatý, Trstenjak, Božić H., Grahovar, Čunko M. - Franjković, Šulevski, Oreščanin, Smerdelj M., Jakovac - Smerdelj F., Ivšac, Mirić, Kopajtić, Božić D. Trener: Strbad

Maribor: Puš, Verlič - Sušanj, Ahmetovič, Miljuš, Ferlež, Zupanc - Sotlar, Bauman, Potočnik, Žemva, Ribič - Unuk, Kuzman, Rakanovič, Kovačič, Kadič - Drozg, Cvirn, Ogrizek. Trener: Pajič


Početak utakmice pripao je gostima koji su potpuno nadigrali "mamute" zahvaljujući bržoj i čvršćoj igri u kojoj dolazila do izražaja uigranost i pojedinačna kvaliteta igrača Maribora. Kako je prva ovosezonska utakmica ovih protivnika odigrana u Mariboru završila je pobjedom Slovenaca od 8:1, tri paka u mreži Gašparoviča navukla su zebnju u navijače Mladosti na kraju prve trećine.

U drugoj trećini mladostaši su zaigrali bolje, popravila se igra u obrani što je omogućilo domaćima da češće dolaze u trećinu protivnika. Premda su "lisjaki" svoju prednosti i povećali, prvi pogodak Mladosti došao je kao rezultat unaprijeđenja u igri i izmamio je zasluženi pljesak s tribina.

Posljednjih dvadeset minuta Zagrepčani su započeli napadački sa željom da pokažu i sebi i navijačima da mogu ravnopravno igrati protiv jedne od najjačih momčadi lige. Već poslije pet minuta zaostatak je smanjen, a bilo je prilika i da se Mladost približi na samo jedan gol zaostatka. Gosti su, međutim, uspjeli ponovo povećati prednost. Do kraja utakmice obje momčadi postigle su još po jedan pogodak.

Obzirom na najavljenu odgodu utakmice 1. kola Slohokej lige protiv Partizana u Beogradu, "mamutima" ostaje još tjedan dana za brušenje forme i uigravanje postava kako bi momčad što spremnije dočekala prvog protivnika u "Ledenoj", sastav mladih Jesenica.

RBA

 

limes plus gray