07
Sep

Tragedija u Rusiji: Srušio se avion s hokejašima, poginule 43 osobe!

. Posted in Novosti

lokomotiv 423293S0

Među poginulima su reprezentativci osam zemalja. Poginuo je i Pavol Demitra, jedan od najvećih slovačkih hokejaša u povijesti

ZAGREB - Sedmi rujna 2011., crnim će slovima biti upisan u knjige ruskog, ali i slovačkog, njemačkog, švedskog, bjeloruskog, češkog, latvijskog i ukrajinskog sporta.

Zapravo, cijeli sportski svijet danas plače za hokejašima Lokomotiva iz Jaroslavlja, koji su poginuli prilikom polijetanja za Minsk, gdje su s domaćim Dinamom danas trebali odigrati utakmicu prvog kola nove sezone Kontinentalne hokejske lige. U nesreći je nestala cijela seniorska momčad trećeg kluba ruske lige u hokeju na ledu. Putnički zrakoplov Jak-42 srušio se nedugo nakon polijetanja u Jaroslavlju, a ostaci su pronađeni u rijeci Volgi. Život je izgubilo 43 ljudi, a preživjela su dvojica.

cijeli-svijet-soku-zbog-tragedije-hokejasa-jaroslavlju-slika-396194

Za život se bore jedan član posade i jedini preživjeli hokejaš, napadač Aleksander Galimov, kojem je opečeno 80 posto tijela. Iako su neki ruski mediji objavili da je i Galimov podlegao ozljedama, za sada je došao samo neslužbeni demanti te vijesti.

- Ovo je nepopravljivi gubitak za svjetski hokej - izjavio je predsjednik KHL-a Aleksander Medvedev, koji se nalazio na prvoj utakmici sezone. Meč branitelja naslova Ufe i Alanta, prekinut je kada je objavljena vijest o tragediji. Deset tisuća navijača u Ufi plakalo je zbog nesreće u Jaroslavlju.

- U takvoj situaciji, u kojoj su saznali za smrt svojih prijatelja, igrači i vodstvo obiju momčadi odlučili se da nema smisla igrati - dodao je Medvedev.

Njegov poznatiji prezimenjak, ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, trebao je kasnije ovoga tjedna stići u Jaroslavlj zbog sudjelovanja na gospodarskom forumu. Zbog tragedije je promijenio planove pa bi grad 250 kilometara sjeveroistočno od Moskve mogao posjetiti već sutra. Do tada će mediji ponovno pokrenuti raspravu o zastarjeloj ruskoj floti kao vjerojatnom krivcu za veliku tragediju. Spornom zrakoplovu za tri je tjedna isticala dozvola za letenje.

(Preuzeto sa www.jutarnji.hr)

RBA

 

limes plus gray