04
Nov

Fino brušenje u Budimpešti

. Posted in Novosti

Mlađi kadeti svoje su pripreme za novo prvenstvo završili nastupom na turniru u Budimpešti. Od 29. listopada do 1. studenog na tradicionalnom natjecanju Budapest Icecenter Cup nastupili su, uz Mladost, sastavi Nadzieja Hokeja (Poljska), Progym (Rumunjska), Újpest 2001, Újpest 2002, MTK, Vasas Girls i Vasas (svi Mađarska). Poslije pet odigranih utakmica, "mamuti" su osvojili šesto mjesto.

Sudionici su bili podijeljeni u dvije skupine po četiri sastava. Mladost se u skupini B sučelila Progymu, Újpest 2001 i djevojčicama Vasasa. U prvoj utakmici Vasas Girls svladale su "mamute" s 12:3 (3:0, 3:3, 6:0). Visok poraz ne iznenađuje uz podatak da su redovima naših protivnica bile igračice rođene 1998. i mlađe. Pogotke za Mladost postigli su Dobrić 2 i Kramarić, a najbolji igrač utakmice u redovima Mladosti bio je Dobrić.

Drugi protivnik bila je momčad Újpesta 2001. Mađarski dečki bili su uspješniji sa 7:0 (3:0, 1:0, 3:0). Nagrada za najboljeg igrača Mladosti na utakmici pripala je vrataru Tomiću. Trećeg dana turnira "mamuti" su igrali protiv rumunjskog sastava Progym. Mali Rumunji mađarskog porijekla nadigrali su Zagrepčane sa 6:0 (1:0, 2:0, 3:0) pri čemu je za najboljeg igrača Mladosti proglašen vratar Goršić.

Osvojivši četvrto mjesto u skupini, mladostaši su se u malom polufinalu sastali sa domaćinom Vasasem. U ovoj utakmici Mladost je zabilježila svoju prvu pobjedu rezultatom 4:2 (2:1, 2:1, 0:0). Strijelci za naše bili su Dobrić 2, Kramarić i Hanžek. U ovom susretu priznanje za najboljeg igrača momčadi dobio je Kramarić. Dvoboj za peto mjesto kao protivnika je donio Vasas Girls. Cure su i ovog puta bile uspješnije slaveći pobjedu od 6:0 (3:0, 3:0, 0:0). Jakovac je nagrađen kao igrač utakmice iz redova Mladosti.

Boje našeg kluba branili su sljedeći igrači:

Tomić, Goršić - Savanović, Seitz, Mohenski, Lokar, Pleština - Kireta, Kuzmanović, Ruklić, Dobrić, Kramarić - Jakovac,  Pavlešić, Zlopaša, Idžan, Čavka E. - Pavlic, Čavka T., Đerek, Hanžek, Janjatović. Trener: Franjković

RBA

 

limes plus gray