31
Dec

Budimfešta

. Posted in Novosti

Posljednji mladostaši koji su pospremili svoju opremu u 2011. članovi su šampionske generacije '97./'98. koja je postigla još jedan veliki uspjeh. Na jakom međunarodnom turniru u Budimpešti osvojili su visoko drugo mjesto.

mladji juniori budimpesta

 

Uzrast '97./'98. koji je do sada već dva puta bio prvakom Hrvatske (u kategorijama mlađih kadeta 2008./09. i kadeta 2010./'11.) okitio se još jednim sjajnim odličjem - srebrom na međunarodnom turniru u Budimpešti Winter Cup 2011.

Kako pravila dopuštaju nastup i tri godinu dana starija igrača, tako je trener Alan Franjković iskoristio priliku i na turnir je poveo i tri igrača '96. godišta. Mladost je nastupila u sljedećem sastavu: Nikolić - Milić, Almer, Sladojević, Hanžić, Durn, Petrinšak - Matošić, Smolec, Fičur, Bjažić, Bosek, Tumir, Jergović, Vrbančić.

Momčadi na turniru su bile podjeljene u dvije skupine, a naši su dečki bili u grupi s mađarskim Vasasom i slovenskom Olimpijom. Prva utakmica protiv Mađara dala je naslutiti da bi Mladost mogla igrati zapaženiju ulogu u ovoj konkurenciji. Rezultat je bio ne baš hokejaški 7:7 (1:0, 1:3, 5:4). Igrač utakmice je bio Jan Smolec.

U sljedećoj utakmici umor je ipak svladao “mamute” pa su neugodno izgubili od starih poznanika ljubljanske Olimpije. Veliki pad se dogodio u drugoj trećini i na kraju “zmajčeki” zasluženo odnose bodove Olimpija : Mladost 7:1 (0:0, 6:0, 1:1). Igrač utakmice je ovog
puta bio Noel Bjažić.

Drugi dan turnira je započeo utakmicom Mladosti protiv drugoplasirane ekipe iz druge grupe, selekcije iz Engleske. Tu pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku. Najbolji igrač u našim redovima je bio Luka Matošić, a rezultat je bio 3:7 (1:1, 2:5, 0:1). Ovom pobjedom, naši mali “šampioni“ su izborili još jednu priliku za visoki plasman.

Opet su ih čekali Slovenci, no ovaj put je Mladost odigrala izvanredno, možda i najbolju svoju utakmicu na ovom turniru. Pobjedili su “zmajčeke” na penale, a svojim obranama je vratar Vito Nikolić zaslužio naslov najboljeg igrača utakmice. Olimpija - Mladost 3:4 (0:3, 0:0, 3:0, 0:1).

Trećeg, ujedno i završnog dana, Mladost je u finalu poražena od zaista superiornih Slovaka.
SHT HK Trebišov - KHL Mladost 9:0 (5:0, 2:0, 2:0). Za igrača utakmice je proglašen Kristijan Sladojević.

RBA

 

limes plus gray