23
Nov

Veliki dužnik dolazi u Zagreb

. Posted in Novosti

hk olimpijaJedina momčad Slohokej lige koju navijači Mladosti nisu imali prilike vidjeti ove sezone je HK Olimpija. Da ne bude zabune, HK Olimpija je, usprkos imenu, odvojeni klub od poznatije HDD Olimpije koja nastupa u EBEL-u. Slično kao i u Jesenicama, mladi hokejaši svoj razvoj prolaze u HK Olimpiji, a ako to izbore svojom kvalitetom, mogu dobiti šansu za ulazak u svijet profesionalnog hokeja u kojem se nalazi "stariji brat".

Uobičajena je praksa da najmlađi članovi profesionalne Olimpije povremeno igraju i za HK Olimpiju u Slohokej ligi. Ovisno o učestalosti i brojnosti takvih igrača kreće se i učinak mladih "zmajčeka". U sezonama 2008/09 i 2009/10 Olimpija je osvajala peta mjesta na kraju redovnog dijela prvenstva. U doigravanju nisu dospijevali dalje od polufinala. Tek prošle sezone Ljubljančani su predvođeni proslavljenim reprezentativcem Janom osvojili prvo mjesto u ligi, ali su u finalu doigravanja poraženi od Partizana.

Ove godine "zmajčeki" igraju promjenljivo pa se sukladno učinku i nalaze na petom mjestu u poretku. Vratar Matic Boh trenutno drži treće mjesto na ljestvici prvih vratara po postotku obrana. Najveća opasnost protivničkima vratarima prijeti od osamnaestogodišnjeg Jureta Sotlara i nešto starijeg Anžeta Florjančiča. Obranu drže Rok Klavžar i Luka Ščap. Osnovna značajka ovogodišnje Olimpije je mladost igrača i prave stvari od ove momčadi možemo očekivati za koju godinu kad šapionska juniorska generacija stekne više iskustva.

Mladost nema dobra iskustva u dvobojima s Olimpijom u posljednjih nekoliko sezona. Zadnji uspjeh mladostaša datira iz sezone 2005/06 kada su "žuti" u okviru skupine 2 prvenstva Slovenije 25. siječnja 2006. u Tivoliju svladali domaćina rezultatom 3:1. Od tada pa sve do ove sezone Mladost bilježi isključivo poraze i to redovito visokom razlikom. Nadajmo se da će igrači poput Novaka, Tomislava Čunka, Jakovca, Tadića, Mira Smerdelja ili Grahovara koji su iskusili slast pobjede nad "zmajčekima" povesti i ostatak momčadi do uspjeha kojeg tako dugo iščekujemo.

RBA

 

limes plus gray