04
Nov

Triglav u "ledenoj"

. Posted in Novosti

05.11.2011 KHL MLADOST vs HK TRIGLAV 0282

Drugi krug Slohokej lige završava utakmicom protiv Triglava. Momčad iz Kranja predstavlja klub koji dobro ilustrira slovenski amaterski hokej. Solidna škola hokeja koja popunjava seniorsku momčad, pokoji vrhunski talent koji dobije priliku zaigrati profesionalni hokej u EBEL-u, mala dvorana za trening i natjecanja, privrženost članova i ljubav prema hokeju.

Prije dvije sezone sastav iz Kranja osvojio je prvo mjesto na kraju redovnog dijela Slohokej lige. U doigravanju je Triglav svladao Slaviju, no pokleknuo je u polufinalu protiv Partizana izgubivši obje utakmice. Te sezone Mladost se s Triglavom sastala tri puta i izgubila sva tri dvoboja.

"Mamuti" su priliku za uzvrat čekali dvije godine i konačno je dočekali u 7. kolu kada su upisali vrijednu pobjedu od 6:1. Poslije trinaest odigranih kola, Mladost i Triglav su bodovno izjednačeni s tim da Kranjčani imaju nešto bolju gol - razliku, ali i utakmicu više.

U dosadašnjem tijeku prvenstva u redovima "orlova" najviše su se istaknuli Anže Gogala sa sedam odnosno Bleđanin Jernej Vodnjov s pet postignutih pogodaka. Od napadača treba spomenuti i Tima Jurajevčiča s deset upisanih bodova. Na vratima je Jernej Čerin koji je nakon povlačenja ljubimca zagrebačke publike Anžeta Ulčara konačno dočekao priliku.

Na dvojnoj registraciji u Triglavu nalaze se i igrači Acroni Jesenica Jan Berčič i Anže Kuralt koji su već odigrali po dvije utakmice za sastav iz Kranja, no njihov nastup protiv Mladosti malo je vjerojatan obzirom da su u petak igrali u Znojmu protiv moravskih "orlova".

Obzirom da bi pobjedom, uz mogući poraz Slavije u Beogradu, doskočili na četvrto mjesto, za očekivati je da će mladostaši požrtvovnom igrom dati sve od sebe da nastave pobjednički niz započet u prethodnoj domaćoj utakmici protiv Maribora.

RBA

 

limes plus gray